Behandelingen met fillers

Tandartsen en tandartsspecialisten die injectables toepassen voor esthetische doeleinden behandelen de volgende delen van het gezicht met fillers:

  • Neus-lippenplooi
  • Jukbeen en wangen
  • Wallen en donkere kringen rondom de ogen
  • Marionetlijnen (afhangende mondhoeken)
  • Lippen
  • Lijntjes bovenlip

Fillers op basis van hyaluronzuur  zijn wereldwijd het meest populair. Dat heeft te maken met de kwaliteit en vooral de veiligheid van het product. De belangrijkste reden van de populariteit van hyaluronzuur is het feit, dat het een lichaamseigen stof is. Bij veroudering van de huid verandert de samenstelling van het natuurlijke hyaluronzuur in de huid, waardoor de huid minder wordt gehydrateerd en het volume afneemt, wat leidt tot rimpelvorming.

De werking van fillers

Hyaluronzuur als filler heeft heeft de neiging om uit te zetten en daarmee in volume toe te nemen. Bovendien trekt het extra watermoleculen aan, om het volume te handhaven. Daarnaast stimuleert hyaluronzuur de aanmaak van natuurlijk collageen in de huid.

Het middel is duurzaam en veroorzaakt geen overgevoeligheidsreacties en het blijft keurig op de ingespoten plaats zitten.

 

Door middel van fillers kun je volume in de lippen creëren, het resultaat is afhankelijk van verschillende injectietechnieken.

 

 

Huidveroudering

Fillers worden niet alleen toegepast om meer volume te verkrijgen maar tevens ter versteviging van de huid. De afbeelding hieronder laat zien hoe het gezicht in de loop van ons leven verandert. Dit heeft twee oorzaken; verslapping van de huid en het verplaatsen van de vetopslag. Met fillers worden verzwakte lijnen verstevigd en het volume teruggebracht daar waar het verloren is gegaan.

Littekens

Littekens ontstaan door verkleving van de huid na een verwonding. Door middel van fillers en het maken van "nieuwe wondjes" kan de verkleving verwijderd worden en zal hierdoor minder zichtbaar zijn.

 

Donkere kringen onder de ogen

Als de huid onder de ogen met de jaren dunner wordt schemeren de vaatjes meer door. Hierdoor ontstaan de donkere kringen. Fillers kunnen hierbij een uitkomst zijn. We brengen dan volume aan waardoor de traangoten minder diep worden en de verkleuring minder wordt.